Inzendingen voor Erfgoedprijs Weert zijn weer welkom


De gemeente Weert reikt op 27 oktober 2017 voor de vierde keer de jaarlijkse Erfgoedprijs Weert uit. Het thema van dit jaar is ‘Mo(nu)mentje van geluk’. Voor deze prijs zoekt de gemeente kanshebbers. Iedereen kan vanaf 9 september tot en met zondag 1 oktober een nominatie indienen. De nominaties worden tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis op vrijdag 13 oktober bekendgemaakt. Vanaf dat moment kunt u tot en met woensdag 25 oktober 2017 stemmen op de ingezonden nominaties. De winnaar wordt op vrijdag 27 oktober om 16.00 uur bekend gemaakt in het pand van het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250-252 in Weert.
Cultureel erfgoed is een breed begrip, zo is er immaterieel, roerend en onroerend erfgoed. De Erfgoedprijs concentreerde zich in 2014 en 2015 op het onroerende erfgoed. Dat zijn gebouwde monumenten, cultuurlandschappen en archeologie. Vanaf 2016 jaar is het bereik van de Erfgoedprijs Weert verbreed. Het is namelijk nauwelijks mogelijk om archief, historische musea en bronnenonderzoek los te zien van het onroerende erfgoed. Het zijn allemaal erfstukken van onze voorouders. Ook het immaterieel erfgoed is hierbij uitdrukkelijk inbegrepen.
Oktober is in Nederland de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’, worden mensen gestimuleerd op ontdekking te gaan. Thema dit jaar is ‘Geluk’. De Erfgoedprijs Weert wordt dit jaar dan ook uitgereikt voor het ‘Mo(nu)mentje van geluk’. Welk erfgoed, roerend of onroerend, materieel of immaterieel in Weert, maakt u gelukkig?

De prijs wordt uitgereikt in het brede veld van cultureel erfgoed. Dit zijn herinneringen van onze geschiedenis in allerlei vormen, zoals archief- en museumstukken, archeologische vondsten, cultuurlandschappen en monumenten. Het uitreiken van de Erfgoedprijs brengt aandacht en waardering met zich mee. Het doel is mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed.

Iedereen kan een nominatie voor de Erfgoedprijs Weert aanmelden, van 10 september tot 1 oktober via mail.
Van 13 tot en met 25 oktober kan men stemmen op de ingezonden nominaties. Hiervoor is vanaf 13 oktober een stemformulier beschikbaar. De winnaar wordt vrijdag 27 oktober bekend gemaakt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *