Lang Leve De oogst bij Velt Kinrooi (video en foto's)

Een van de laatste workshops onder het project ‘Meer Weten over Gezond Eten’ van de Gemeente Kinrooi, vond dinsdag 12 september plaats bij Botel Ophoven. De workshop werd verzorgd door Velt Kinrooi, onder de titel ‘Lang Leve de Oogst’.

“Het is typisch voor de herfst om producten in te maken”, zo vertelt Barbara Creemers, instructrice bij Velt Kinrooi. De aanwezigen leerden de verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren en men kwam alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren.

Creemers geeft aan dat Velt nog steeds groeiende is. “We hebben vele duizenden leden en dat aantal stijgt nog steeds.”

Zondag 1 oktober zal er in ‘De Stegel’ in Molenbeersel de afsluiting van het project ‘Meer Weten over Gezond Eten’ plaatsvinden. “Hier kunnen aanwezigen eigengemaakte producten kopen tussen 14.00 en 17.00 uur en verder zullen we veel gaan improviseren”, zo besluit Barbara Creemers.

De workshops gaan nog tot en met november door.


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.