Lijst BROS gaat door in Bree

In Bree is enig politiek geschuif in de gemeenteraad bezig. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, volgend jaar, zal N-VA met een eigen lijst komen en zo afhaken van BROS. Ook ‘Lijst Verjonging’ zal hetzelfde doen. Partij BROS zal echter blijven doorgaan. Lijsttrekker Jacques Leten geeft aan in te zetten naar een democratisch appel.

De kartellijst BROS (Breese Open Samenwerking) werd opgericht in de aanloop naar de verkiezingen van 2000 en bestond toen uit kandidaten van sp.a, de Natuurwetpartij, NV-A, Groen! en onafhankelijken. Na twee legislaturen in de oppositie maakt BROS sinds 2012 deel uit van een meerderheid met CD&V. De Natuurwetpartij werd ondertussen wel vervangen door NCD (Nieuwe Christen Democraten) van Rik Hertogs. Hertogs maakte eerder deel uit van de CD&V-fractie en vormde later een kartel met Vlaams Belang. “De toekomst van BROS staat of valt niet met het wegvallen van één enkele partner”, stelt lijsttrekker Jacques Leten in HbvL, die momenteel schepen van Welzijn is en namens sp.a in BROS zit.

De partij wil inzetten op werkgelegenheid, versterken van de middenstand, de uitbouw van het centrum en het bevorderen van de relatie tussen landbouw en milieu. Leten geeft aan een plek in de coalitie te zien zitten. “Er is nog werk voldoende voor ons om aan te werken.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.