Linjerbrökske weer opgeknapt en toegankelijk

Stramproy Nijverheid Vosseven

Deze week is het Linjerbrökske in Stramproy aan een gedegen onderhoudsbeurt onderworpen. Door de brug groeide enkele uitlopers van een bramenstruik, en riet. Dat is verwijderd, en ook de rietkant is teruggesnoeid zodat de brug nu weer netjes en toegankelijk is.

Een grotere klus was het opknappen van de picknickplek. De grond hier is kennelijk erg vruchtbaar, want sinds de laatste snoeibeurt van mei, groeiden er weer massaal brandnetels en bramen. Deze exemplaren van bijna anderhalve meter zijn ook afgemaaid, de kiezelbodem is weer onkruidvrij gemaakt, en nu kunnen mensen hier weer lekker zitten en de bank en tafel gebruiken.

Inmiddels hebben leden van de Dorpsraad Stramproy contact gehad met het Waterschap, en de afspraak is gemaakt dat het wandelpad en de picknickplaats drie keer per jaar gemaaid zal worden.
Daarmee zal het Linjerbrökske weer een geliefd plekje in het dorp zijn en blijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.