NS neemt verantwoordelijkheid en vergoedt kosten voor opvang treinreizigers

trein NS OV spoor

NS vergoedt alle kosten die de gemeente Weert heeft gemaakt om de afgelopen weekend in Weert gestrande treinreizigers op te vangen. Dat geldt ook voor de reizigers zelf, die daarnaast een compensatie ontvangen. Hiermee neemt reizigersorganisatie NS de verantwoordelijkheid op zich voor de ontstane situatie.

In de late avond van zaterdag 23 september strandden ruim 100 treinreizigers op het station van Weert en konden niet met de trein verder reizen. Dit gebeurde als gevolg van een aanrijding met een persoon en werkzaamheden aan het spoor. De reizigers stonden urenlang in Weert tevergeefs op trein of bus te wachten. Omdat er ondanks de inzet van NS geen oplossing kwam, besloot de gemeente om 03.00 uur het gemeentehuis als opvanglocatie in te richten en de mensen van eten, drinken en een warme plek te voorzien. 40 mensen hebben van de noodopvang gebruik gemaakt. Rond kwart voor 7 ’s morgens vertrokken de laatste reizigers met behulp van NS huiswaarts.

In een persoonlijk gesprek met burgemeester Jos Heijmans heeft Roger van Boxtel (president-directeur NS) de gemeente Weert bedankt en namens NS toegezegd alle kosten die de gemeente gemaakt heeft te vergoeden. De gemeente is nu bezig met de inventarisatie van die kosten. Heijmans: “NS heeft excuses voor de overlast aangeboden. Men vindt het heel vervelend dat dit is gebeurd”, licht hij toe. “Dit incident ziet NS als leermoment voor de toekomst.”

Bij de gemeente Weert zijn verschillende reacties van getroffen reizigers binnengekomen. Die bedanken de gemeente voor de gastvrije opvang in Weert. NS zal alle betrokken reizigers persoonlijk benaderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.