Duaal Leren bij Sint-Augustinusinstituut Bree ingevoerd (video en foto’s)

Op het Sint-Augustinusinstituut in Bree is men gestart met Duaal Leren, een vrij uniek concept dat ook bij de diverse ministeries niet onopgemerkt blijft.

“Dit jaar starten we met de opleiding ‘Kinderbegeleider Duaal Leren’, waarbij leerlingen zullen worden opgeleid tot kinderbegeleider waarbij de school en het werkveld nauw met elkaar samenwerken”, zo vertelt Livina Van Esser, Technisch Adviseur Coördinator van de school.

Leerlingen zullen één a twee dagen per week naar school gaan en de andere dagen zijn ze werkzaam in de praktijk.

Het project is een proefproject. “We vervullen in die zin een pioniersfunctie”, aldus Van Esser. “Het is mooi om te zien dat praktijk en school zo goed kunnen samenwerken op dit gebied, dat biedt mogelijkheden”, aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree.

Het Sint Augustinusinstituut is de Limburgse school met het meest aantal leerlingen die in dit project instappen. “Hieraan doen acht leerlingen aan mee”, aldus de coördinator.

De school heeft nauw samengewerkt met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang om de werk-leerplekken te vinden. “Daar het om een nieuw traject gaat, hebben we ook de leerlingen die zelf moesten zoeken naar een stageplek intensief begeleid”, aldus Livina Van Esser.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *