Vele jongeren ontdekken de weg naar hulpverlening

Meer dan 700 jongeren speelden de afgelopen twee weken een vernieuwde versie van het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten het 4de jaar van het secundair onderwijs zo op een interactieve manier kennismaken met verschillende hulpverleningsdiensten. Een project dat op financiële en praktische ondersteuning kon rekenen van de gemeenten Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel.

Elke dag gaan er zo’n 8.000 leerlingen naar school in de drie gemeenten. En elke dag werken de scholen aan het algemeen welzijn van de jongeren. De weg vinden naar de gepaste hulpverlening is daarbij van cruciaal belang, maar dat is binnen het doolhof van hulpinstanties- en diensten voor veel jongeren geen gemakkelijke opgave. Het Help-spel speelt in op die problematiek.

Leerlingen van WICO Campus Mater Dei in Overpelt staken op vraag van het JAC, het jongerenonthaal van het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg, een tijdje geleden het Help-spel in een nieuw jasje. Met ondersteuning van het gemeentebestuur van Overpelt pasten ze het spel aan de regio én de tijdsgeest aan.

De voorbije twee weken mochten de leerlingen van de tweede graad van alle secundaire scholen in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel het vernieuwde Help-spel spelen. Zo maakten ze kennis met de verschillende hulpdiensten en -instanties en raakten de studenten wegwijs in de wirwar van het hulpverleningsaanbod.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *