Wereldarmoededag in Bree

Vrijthof Bree

Op vrijdag 13 oktober plaatst het stadsbestuur van de Stad Bree een luister- en sfeerinstallatie ‘Boom Tevreden’ op het Vrijthof. Hiermee willen ze als stad de internationale dag van verzet tegen armoede van 17 oktober bekendheid geven en armoede in Bree bespreekbaar maken.

Neem een plaatsje rond ‘Boom Tevreden’ en luister er naar verhalen van Breeënaren. Ze vertellen over hun ervaringen met armoede. Hoe ga je er mee om als bijna iedereen om je heen meer te besteden heeft, kleding kan kopen en reizen kan maken? Terwijl je zelf elke cent moet omdraaien? ‘Boom Tevreden’ is een creatie van Puurlain, een gezelschap dat poëtische acts en installaties creëert met een knipoog naar de natuur. De cultuurdienst van Bree vroeg aan Puurlain om de installatie in het kader van de internationale dag van verzet tegen armoede in Bree te plaatsen. Dit past ook in het concept van Pop-up cultuur, waarbij een snuifje cultuur wordt toegevoegd aan andere evenementen.

Rondom ‘Boom Tevreden’ vind je die dag tussen 8.00 u en 17.00 u een aantal Breese organisaties die rond het thema armoede werken: Wiebe, Sint-Vincentius, ’t Kietelt, GRIS (gemeentelijke raad voor internationale samenwerking) en de Breese Schakel. Ook De Welzijnsschakel, de koepelvereniging van de Breese Schakel, probeert je met hun armoedeweb op het Vrijthof armoede aan den lijve te laten ondervinden.

De marktgangers zullen op een ludieke manier uitgenodigd worden om even stil te staan bij ‘Boom Tevreden’.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *