Sint Maartensvuur in Kessenich

Sint Maarten vuur brandstapel

Sinds enkele jaren is de traditie rondom het Sint Maartensvuur in Kessenich nieuw leven ingeblazen. Aangezien de voorbije jaren er een grote opkomst was, wordt het evenement ook dit jaar weer met de nodige zorg voorbereid.

De brandstapel wordt zoals elk jaar gemaakt op het terrein van de familie Linssen, langs de parking van het voetbalterrein (Toekomststraat), waar iedereen vanaf 18.00 uur welkom is. Er is een feesttent voorzien met sfeervolle muziek, een drankje en een hapje.

Ook is een optocht voorzien die start om 18.30 uur. De route zal via de volgende straten gaan Toekomststraat-Ittervoorterweg-Vijverbroekstraat-Veldstraat-Toekomststraat.

Na de optocht wordt het Sint-Maartensvuur ontstoken. Hiervoor doet de organisatie een oproep aan deelnemers om lampionnetjes, fakkels en meer mee te nemen. Lampionnen zijn overigens ook ter plekke te koop.

De kinderen krijgen via de school een tekening om in te kleuren. Deze kan vanaf 18.00 uur afgegeven worden in de feesttent, waar rond 20.30 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Er is een prijs voorzien voor elk leerjaar.

De organisatie geeft aan dat er vanwege praktische redenen geen hout kan worden gebracht en zal er politiecontrole zijn op sluikstorten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *