Archief Grensland naar Heemkundige Kring Kinrooi (video en foto's)


Het archief van de België-Nederland Media Groep, waar Grensland Actueel onderdeel van uitmaakt, werd maandag 30 oktober aangeboden aan de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi. Naast het recente archief werd tevens het archief van Radio Grensland, een ander onderdeel binnen de vzw, overgedragen aan de Heemkunde, die een locatie hebben in Hoeve ‘Slichtenhof’ in Molenbeersel.

“Via het nieuwsplatform Grensland Actueel brengen we dagelijks nieuws en actualiteiten voor de grensstreek. Ons primaire gebied is de gemeente Kinrooi, Bree, Maaseik, Dilsen-Stokkem en Meeuwen-Gruitrode. Naast de berichten en fotoreportages brengen we ook iedere dag een video-reportage. Op vraag van de Heemkundige Kring Kinrooi plaatsen we ons archief nu daar zodat het goed geplaatst kan worden en kan dienen voor de gemeenschap”, aldus voorzitter Roland Thijssen van de vzw België-Nederland Media Groep (BNMG), waar Grensland Actueel onderdeel van uitmaakt.

“We zijn bijzonder blij met dit archief, omdat het reportages laat zien van deze regio”, zo vertelt Rik Vankevelaer, voorzitter van de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi.

Naast het beeldarchief van Grensland Actueel is ook het archief van Radio Grensland, ook onderdeel van de vzw BNMG, naar de Geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi gebracht. “Het zijn vele uren tapes, foto’s, video’s en boekjes van de geschiedenis van deze radiozender”, aldus Pierre Vervoort van BNMG.

Momenteel is Radio Grensland in de race voor een nieuwe erkenning. “We zenden nu uit via 99,3 FM vanuit Bree en hebben een aanvraag gedaan voor enkele radiofrequenties in de regio. We hopen daar binnenkort vanuit het ministerie duidelijkheid over te krijgen”, aldus Vervoort.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *