Aftrap Ontdek je Dorp in de gemeente Kinrooi (video en foto’s)

Het Innovatiesteunpunt is, in samenwerking met het Landelijk Gilde, een project gestart waarbij inwoners een dorpswandeling kunnen samenstellen met mooie plekjes. Donderdag 12 oktober was de aftrap voor de gemeente Kinrooi in Molenbeersel.

“Het project behelst 14 dorpen, waar we vanuit het Innovatiesteunpunt samen met de lokale afdelingen van het Landelijk Gilde een dorpswandeling gaan uitstippelen. De bedoeling is om dat samen met zoveel mogelijk dorpsbewoners te doen”, zo vertelt Jessie Van Tricht, innovatieconsulent van het Innovatiesteunpunt in Hasselt.

“Voor ons is het een nieuwe uitdaging, waarbij we mooie plekjes kenbaar willen maken”, aldus Mathieu Smeets, voorzitter van het Landelijk Gilde Molenbeersel. “Het coachen van mensen is mooi om zodoende deze mensen met een andere blik naar hun eigen leefomgeving te laten kijken”, zo vult Jessie Van Tricht aan.

Het project duurt twee jaar. “Het is voor Molenbeersel de bedoeling om in februari volgend jaar een route klaar te hebben”, aldus Mathieu Smeets.

“Naast de gemeente Kinrooi doen we bijvoorbeeld ook Opoeteren en Dorne aan, maar ook nog andere dorpen in het Maaslandse en Haspengouw gaan we hierin helpen, om een mooie startbank te krijgen met een (digitale) wandelkaart voor nieuwe inwoners, scholieren of andere geïnteresseerden, zodat mensen deze wandeling kunnen gaan doen”, zo besluit Jessie Van Tricht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.