De Halve van Ell

Hardlopen, joggen is booming op dit moment. Honderden uitdagingen in wedstrijden, trimlopen en trails. Vast item is de halve van Ell elk jaar op de 4e zondag van november. De titel vraagt om beetje uitleg. 30 = 29. Betekent dat de Halve van Ell als organisatie al 30 jaar bestaat, maar pas (bijna) 29 edities kent. Bij de overgang van Swartbroek naar Ell vele jaren geleden werd 1 jaar een pauze ingelast om de organisatie goed op orde te houden.

Opmerkelijk is het, dat alle edities volledig door vrijwilligers opgezet en uitgevoerd zijn en worden. Geen professionele organisatie, geen betaalde mensen, geen startgelden, geen verblijfkosten, geen grote overheadkosten. Gewoon door de lol aan het lopen mee organiseren is het motto van veel vrijwilligers. Dat maakt deze halve marathon zo uniek.
Ook het parcours is een uniek gegeven. Startend in Ell, via Swartbroek naar Tungelroy om dan via stukje Ell, vlak langs de boorden van Hunsel in Ell terug te komen. Landschappelijk, rustig, meditatief. Waar tref je dat bij een halve aan?

26 november 2017, start 10.30 uur, jeugd 10.40 uur. Inschrijven vanaf 08.45 tot 10.15 uur bij Eetcafé ‘De Prairie’, Sebastiaanstraat 51, Ell. De start is nabij landgoed ‘Lemmenhof’ aan de Kampstraat.

Foto’s: Michelle Vermeulen en Jos Smeets

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.