Inwoners van Geistingen benoemen mooie plekjes (video)

In Geistingen werd dinsdag 24 oktober de aftrap van ‘Ken je dorp’ gegeven. Na Molenbeersel en Kinrooi is dit het derde dorp binnen de gemeente Kinrooi die meedoet met het project dat het Innovatiesteunpunt in samenwerking met het Landelijk Gilde, is gestart.

“We hebben een heel mooi dorp, zeker vanwege de rozen, maar ook vanwege de diversiteit, zowel recreatie als natuur komen hier bij elkaar”, aldus voorzitter Willy Royakkers van het Landelijk Gilde Geistingen.

Innovatieconsulent Jessie Van Tricht van het Innovatiesteunpunt kijkt tevreden terug op de aftrap die op drie plaatsen in de gemeente Kinrooi is geweest. “Het is overal een warme gemeenschap die tal van plekjes weet te benoemen in hun eigen dorp. We gaan binnenkort de verdere stappen zetten om de wandeling te voltooien”, zo geeft ze aan.

Het project zal in totaliteit twee jaar duren, maar het is al de bedoeling om in februari 2018 de wandelingen gereed te hebben.

“Naast de gemeente Kinrooi doen we bijvoorbeeld ook Opoeteren en Dorne aan, maar ook nog andere dorpen in het Maaslandse en Haspengouw gaan we hierin helpen, om een mooie startbank te krijgen met een (digitale) wandelkaart voor nieuwe inwoners, scholieren of andere geïnteresseerden, zodat mensen deze wandeling kunnen gaan doen”, zo besluit Jessie Van Tricht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.