Molenbeersel krijgt de eerste fietsstraat van de gemeente Kinrooi (video)

Door de afbraak van de Parochiezaal in Molenbeersel, zal de schoolomgeving bij Basisschool De Wieken een veiliger geheel worden. Daarnaast zal er in Molenbeersel de eerste fietsstraat van de gemeente Kinrooi worden gerealiseerd. Dinsdag 17 oktober vond hierover een informatiebijeenkomst plaats.

“De oude Parochiezaal zal plaats gaan maken voor ene veiligere schoolomgeving in Molenbeersel”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns. “Deel hiervan maakt de realisatie van de eerste fietsstraat van de gemeente Kinrooi waar auto’s dan nog wel welkom zijn maar fietsers voorrang hebben. Auto’s kunnen fietsers niet inhalen. Het ligt voor de hand dit te realiseren in een straat die de school ontsluit”, aldus de burgemeester. Tevens zal in de Kleine Scheurestraat een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. In het gedeelte van de Scheurestraat tussen de Smeetsstraat en de Kleine Scheurestraat zullen stoepen komen, waar deze momenteel nog ontbreken.

De informatieavond werd door aanwonenden en andere geïnteresseerden bijgewoond. “Het is nu een kwestie van de plannen te finaliseren, bestekken aan te vragen en dit vervolgens ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen”, zo vervolgt burgemeester Jo Brouns.

De start van de werkzaamheden is gepland voor over zes maanden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.