Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ naar Weert en Roermond

Na de succesvolle eerste voorrondes afgelopen weekend in Fraiche te Vaals en in Grenswerk te Venlo, organiseert Stichting Popmuziek Limburg a.s. weekend de derde en vierde voorronde van Nu of Nooit 2017. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival: Pinkpop 2018. Op vrijdag 20 oktober vindt de derde voorronde plaats in de Bosuil te Weert. De vierde voorronde vindt plaats op zaterdag 21 oktober in de Azijnfabriek te Roermond. Beide voorrondes beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

Het programma van de derde voorronde op vrijdag 20 oktober in De Bosuil in Weert ziet er als volgt uit:
Puyn (Rap, punk, metal uit Roggel), Oakland (Pop uit Weert), Northern Lights (Hardcore, metal uit Weert), Uncle Harry (Psychedelic stoner blues uit Ospel) en Robert Green (Singer-songwriter uit Born). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 1.00 uur.

De vierde voorronde, zaterdag 21 okrober, in de Azijnfabriek Roermond heeft het volgende programma: Battersea (Pop, rock uit Venray), Chapter Two (Pop, punk uit Roermond), Vortex Surfer (Rock, alternatief, noise uit Heerlen), The Ragtime Rumours (Ragtime jazz, blues uit Swalmen), en SAULL (Pop uit Venray). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 1.00 uur.

Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 70 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gemaakt van 30 acts. Voorafgaand aan de voorrondes hebben deze dertig acts professionele coaching gehad tijdens twee gloednieuwe coachingsdagen in poppodium Grenswerk en de ECI Cultuurfabriek. Na deze coachingsdagen zullen de muzikale acts verspreid over zes voorrondes in de gemeentes Roermond (Azijnfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Vaals (Fraiche) strijden om de winst. De professionele jury, bestaande uit Marc Gommans (Popronde), Marike Peters (poppodium Volt) en Wesley Ferfers (The Ten Bells), zal tijdens de voorrondes met een kritische blik kijken naar de optredens. Na de laatste voorronde in de Muziekgieterij zullen zij de zes finalisten bekend maken. De finale vindt plaats op zaterdag 9 december 2017 in Poppodium Volt in Sittard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.