Reünie Dorpsraad Stramproy bij 20-jarig jubileum

Pastoor Greymansstraat StramproyOp 30 oktober 1997 werd Dorpsraad Stramproy opgericht, door Ton Egging, Jos Hendrikx, Paul Gielen en Chris Venner. Belangrijke aanleiding voor de oprichting was om de opheffing van de gemeente Stramproy goed te laten inbedden in de gemeente Weert. De Roojer belangen moesten worden veilig gesteld, en indien nodig verdedigd.

Nu we 20 jaar verder zijn staat leefbaarheid meer centraal als doel van de Dorpsraad, maar opkomen voor de dorpse belangen is de huidige leden ook niet vreemd. Recentelijk is zo het loket burgerzaken voor de zesde keer van de ondergang behoed, en bleef de bibliotheek behouden in het dorp. Gedurende 2 decennia hebben bijna 30 mensen deel uitgemaakt van de Dorpsraad Stramproy.

In een bestuursomvang van 9 personen, zoals we die nu kennen, kom je dan al gauw uit op een gemiddelde bestuursperiode van 6 of 7 jaar. Wat ook opvalt is dat er altijd betrokken en enthousiaste mensen in de dorpsraad zaten en zitten. Ook de oprichters kunnen nog vlammend betogen over nut en noodzaak van een dorpsraad. Allerlei goede redenen voor de Dorpsraad Stramproy om een reünie te houden voor alle bestuursleden uit die 20 jaar. Deels voor de gezelligheid, deels om eens te kijken naar successen uit het verleden en aandachtspunten voor de toekomst.

De voorbereidingen hieromtrent zijn momenteel in volle gang.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *