Verhuizing Dienst Burgerzaken in Maaseik

Gemeentekantoor MaaseikDe dozen zijn bijna allemaal ingepakt, de verhuis van de dienst burgerzaken kan beginnen. 27 november is het D-day! Vanaf dan verwelkomen de medewerkers de bezoekers graag opnieuw op de vertrouwde plek in het administratief centrum langs de Lekkerstraat in Maaseik, maar wel in een volledig nieuw en fris kader, waar klantgerichtheid, een vlotte dienstverlening en een optimale organisatie van belang zijn.

De verhuis van Burgerzaken gaat gepaard met de lancering van een volledig nieuw balieconcept, helemaal op maat van de burger. In een eerste fase bemant de dienst Burgerzaken het nieuwe balieplein. Vanaf het voorjaar van 2019 kan je er terecht voor alle ‘producten’ die de stad en het OCMW aanbieden, van rijbewijs over huwelijksaanvraag tot kapvergunning. Indien mogelijk gebeuren aanvraag en aflevering tijdens één en hetzelfde bezoek. De stad en het OCMW bieden trouwens meer en meer producten digitaal aan.

Evy Nelissen, directeur interne organisatie, geeft je alvast een mini-rondleiding. “In de vernieuwde onthaalzaal van het administratief centrum zijn er twee soorten balies: de onthaalen tevens snelbalie en de themabalies. De medewerkers aan het onthaal en de snelbalie maken je wegwijs en geven je een ticket met een nummer dat je correct doorverwijst naar de desbetreffende themabalie. Ook kan je zelf een ticket nemen aan de ticketzuil, die je ziet aan de inkom van het gebouw. Aan de snelbalie kan je documenten afhalen, zoals een uittreksel uit het strafregister of een bewijs van woonst. Voor vragen die meer opzoekingswerk of specifieke handelingen of apparatuur vergen, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een reispaspoort, moet je bij een themabalie zijn. Deze themabalies zijn gedurende de openingsuren permanent bemand.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *