Komend weekend grote politiecontroles

Politie Vlaanderen

Komend weekend zal de politie in heel Belgisch Limburg op grote schaal controleren op o.a. alcohol, drugs en snelheid. Dit in het kader van de vooraf aangekondigde SLim acties.

SLim
SLim, kort voor “Safe-Limburg”, is een provinciaal gecoördineerde verkeersactie om weekendongevallen te voorkomen. De SLim-acties zijn een initiatief van gouverneur Herman Reynders, die instaat voor de coördinatie van de controles. Het provinciebestuur – met name de gedeputeerde van Veiligheid – neemt het sensibilisatieluik voor zijn rekening. De lokale en federale politie, de burgemeesters, de parketten en heel wat externe partners verlenen hun medewerking.

SLim focust op de weekendongevallen. Dat is niet onlogisch. Het percentage van de weekendongevallen en -slachtoffers spreekt immers boekdelen. De helft van de verkeersdoden in België valt tijdens de weekends!

Weekendongevallen hebben tal van oorzaken. De SLim-acties richten zich voornamelijk op de drie belangrijkste:

rijden onder invloed van alcohol
rijden onder invloed van drugs
rijden met een onaangepaste snelheid.

Ze spelen niet enkel een grote rol in het veroorzaken van de ongevallen. Ze bepalen ook voor een deel de ernst ervan.

Regelmatige controles
In Limburg vinden elk weekend, het hele jaar door, in minstens vier politiezones, controles plaats op alcohol, drugs en snelheid. Tegelijkertijd worden ook de boorddocumenten, de lichten, de technische uitrusting, het dragen van de gordel, … gecontroleerd.

De SLim-acties worden jaarlijks herhaald. Ze zijn gebaseerd op het principe van de beloning. Bestuurders die negatief blazen, krijgen een schouderklopje in de vorm van een uniek SLim-gadget. Tweemaal per jaar staat een grootschalige actie op het programma. Zeventien politiezones en de WegPolitie Limburg voeren tijdens hetzelfde weekend actie! Voor meer informatie over de weekendacties, kun je terecht bij de Dienst Politie, (Verkeers-)Veiligheid en Openbare Orde.

Elk jaar in december en januari maken de SLim-acties ruimte voor de traditionele BOB-campagne.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *