Maasmechelen pionier in wegdekvernieuwing dankzij innovatieve techniek

Voor de vernieuwing van het wegdek aan de Ringlaan en de Weg naar Geneuth in Maasmechelen werd gebruik gemaakt van gewapend wegenisbitumen. Het stadsbestuur koos voor deze innovatieve techniek van wegenbouwer Hoogmartens omwille van de duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen ervan. Maasmechelen is hiermee de eerste Belgische gemeente die deze techniek toepast bij het vernieuwen van het wegdek.

Gewapend wegenisbitumen of GWB onderscheidt zich van andere materialen dankzij de aanwezigheid van glasvezels. Hierdoor kan de overlaging dunner gemaakt en gaat deze tevens langer mee door de scheurremmende werking van de vezels. “GWB is met name ideaal voor bochtige tracés en rotondes, daar waar conventionele wapening moeilijker is. Het is bovendien ook een milieuvriendelijke techniek door de langere levensduur en door de gemakkelijke recyclage ervan. Zo kan de opgefreesde materie gewoon opnieuw verwerkt worden”, verduidelijkt Tom Hoogmartens.

Met ruim 450 kilometer gemeentewegen zijn er permanent onderhouds- en vernieuwingswerken aan het wegdek. “Dankzij deze duurzame oplossing zorgen we ervoor dat de vernieuwing minder frequent dient te gebeuren waardoor onze inwoners minder overlast hebben”, aldus schepen van openbare werken Marleen Kortleven. Dankzij de positieve ervaringen kiest het gemeentebestuur ook in de toekomst voor deze vernieuwde techniek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *