Neos Dilsen-Stokkem trekt naar Leuven

Onlangs vond de laatste daguitstap van dit jaar van Neos Dilsen-Stokkem plaats. Voor deze vierde daguitstap trokken de Neos-leden naar Leuven.

Al vroeg uit de veren en zonder al te veel fileleed onderweg, kwamen de Neos-leden rond half tien aan in Leuven. Daar dronekn ze eerst een tas koffie met een stukje vlaai om daarna met hun twee gidsen Leuven te verkennen. Leuven is een mooie stad die zeker het bezoeken waard is. ‘s Middags genoten de leden van een uitgebreid middagmaal in brasserie Salons George. Een middagdutje was er niet bij, want rond twee uur trokken de bezoekers met de bus en de twee gidsen richting het Groot Begijnhof. Onderweg reden ze langs het UZ Gasthuisberg en IMEC om uiteindelijk aan te komen aan het kasteel van Arenberg.

Het kasteel lag er schilderachtig bij nu met de mooie herfstkleuren. Van het kasteel maakten ze een fikse wandeling door de mooie natuur naar het Groot begijnhof. Ook de moeite waard om te bezoeken. Jammer dat het zo pijnlijk was aan de voetjes met die ruwe kasseien. Ook daar wisten de gidsen de Neos-leden te boeien met hun verhalen over de begijntjes en hun typische huisjes.
Dan weer de bus in om huiswaarts te keren met nog een tussenstop in Diest. Voor de meesten een welgekomen tussenstop om nog iets te drinken of een plasje te doen. Rond half acht kwamen ze veilig en wel weer aan in Lanklaar.

Foto: Piet Gonissen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *