Rijbewijs ingetrokken bij SLim-controle

politie-lanaken-maasmechelenBij een SLim-controle van vrijdagavond tot zaterdagochtend heeft de politie in Maasmechelen het rijbewijs van een bestuurder onmiddellijk ingetrokken. De man testte positief op drugs. Drie bestuurders bliezen positief bij de alcoholcontrole. Hun rijbewijzen werden tijdelijk ingehouden.

Eén van hun zag ook zijn voertuig getakeld omdat hij geen geldige verzekering kon voorleggen. Een vrachtwagenbestuurder die zich niet aan de rij- en rusttijden had gehouden, kan ook betalen. Bij deze controles werden ook boetes opgesteld voor het niet dragen van de gordel, het niet houden aan de voorwaarden bij een voorlopig rijbewijs en het niet kunnen voorleggen van een keuringsbewijs. Een bestuurder die vier kinderen op de achterbank had zitten, een kinderzitje ontbrak en niet alle passagiers een gordel droegen, kreeg een proces-verbaal van vervoer. Tenslotte kreeg een bromfietser een proces-verbaal omdat hij niet het juiste rijbewijs had. Hij en zijn passagier kregen bovenop nog een jongeren pv omdat ze geen helm droegen.

In totaal werden 320 bestuurders gecontroleerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *