Davidsfondswandeling door Kempen~Broek

Toen de deelnemers aan de wandeling die het Davidsfonds Kinrooi zaterdagmorgen 18 november hun stevige schoenen aantrokken voor de herfstwandeling door Kempen~Broek, waren de weergoden hen goedgezind. Er waaide een frisse wind, maar het was gelukkig droog, dus dan maar sjaal en muts bovenhalen!

De gids, de heer Frans Verstraeten van Limburgs Landschap, leidde de deelnemers langs ongekende paden naar mooie plekken waar ze via zijn telelens kleine en grotere vogels konden bewonderen: het winterkoninkje, distelvink, fazant, blauwe reiger, buizerd… Ook wees hij de aanwezigen op de natuurlijke beplanting van dit mooie en zeldzame stiltegebied waar nog paarden en koeien in de vrije natuur kunnen grazen en vertelde hij over het ontstaan van dit gebied.

Na een paar uurtjes ‘pure natuur’ kwamen de wandelaars weer terug bij de auto’s waar Lucia voor een stevige borrel en Kristel voor lekkere pompoensoep hadden gezorgd. Met deze lekkere opwarmers kwam er een einde aan een leerrijke en deugddoende herfstwandeling van het Davidsfonds Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *