Anekdotes en geschiedschrijving over Maaseiker politiek (video en foto's)

Tweehonderd jaar geleden zag Maaseik er heel anders uit. Ook politiek gezien ging het er anders aan toe dan anno 2017. Over de Maaseiker politiek, gedurende twee eeuwen, heeft Martin Boonen een boek geschreven, Vita Politica.

Ruim 300 pagina’s vol met verhalen, feitelijkheden en markante foto’s en pamfletten, met kleine en grote intriges, samenzweringen, ontrouw en verraad. Het boek is uitgegeven door het Documentatiecentrum Maaseik, met steun van de Stad Maaseik.

Het boek van de Cultuurprijswinnaar van de Stad Maaseik, Martin Boonen, waarvan 300 exemplaren zijn gedrukt, is nu verkrijgbaar.

Boonen is als rasechte Maaseikenaar en schrijver van de plaatselijke geschiedenis een begrip en zijn publicaties zijn veelvoudig en veelzijdig. In zijn jongste werk schetst hij een totaalbeeld van de gemeentepolitiek van de stad Maaseik vanaf de onafhankelijkheid van België tot het prille heden.

De rasverteller Martin Boonen heeft dit alles bij elkaar gebracht in een omvangrijk verhaal van ruim 300 pagina’s dat alle feitelijkheden bevat met markante foto’s en pamfletten. Maar daarnaast leest het als een roman, met kleine en grote intriges, samenzweringen, ontrouw en verraad. Het is een belangrijke verrijking van de geschiedenis van Maaseik.

Het boek kost € 20,– en is te verkrijgen bij:
-Boekhandel Van Venckenray, Bosstraat 16, Maaseik
-Standaard Boekhandel, Bosstraat 72, Maaseik
-Dienst voor Toerisme, Museum, Markt 45, Maaseik
-Documentatiecentrum Maaseik, Mgr Koningsstraat 12, Maaseik, of via e-mail.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *