Van Akker tot Bakker bij de Sevensmolen in Kaulille

Achter de Sevensmolen in Kaulille wordt momenteel hard gewerkt. Het grasveld achter de molen wordt weer, net als vroeger, een ouderwets korenveld. Op het veld zal volgend jaar rogge groeien. Inmiddels is de nieuwe akker omgeploegd, geëgaliseerd en inmiddels ook al ingezaaid. De werkzaamheden horen bij het project Van Akker tot Bakker.

In het project Van Akker tot Bakker werkt de gemeente Bocholt samen de molenaars van de Sevensmolen en de Voorste Luysmolen, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, het Biotechicum Bocholt en bakker Jacq Knapen. De gemeente Bocholt ziet in het project een mogelijkheid om via het ambachtelijke meergranen “Luysenbrood” dat uiteindelijk in Bocholt bij de Luysmolen gebruikt zal worden en óók in de bakkerswinkel komt te liggen, de beide molens van de gemeente, de Sevensmolen en de Voorste Luysmolen te promoten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *