Bospop, DiepEvents en De Huiskamer gaan samenwerking aan

Theater De Huiskamer, Stichting Bospop en Stichting Diep Events in Weert gaan samenwerken om zo nieuwe culturele activiteiten en evenementen in Weert van de grond te tillen. Volgens John Jacobs, initiatiefnemer van Theater de Huiskamer, willen de partijen van Weert een spannende en verrassende culturele hotspot maken. “De Huiskamer, Bospop en Diep Events vormen daarvoor straks samen een stoort cultureel brein”, aldus Jacobs.

Rond Theater De Huiskamer aan de Wilhelminasingel en in de Ursulinentuin moet een nieuw cultureel plein voor Weert ontstaan. Om dit te kunnen realiseren gaat Theater De Huiskamer ook met RICK, het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Weert samenwerken. Volgens Emile Florack, directeur van RICK, volgt RICK alle ontwikkeling op de voet. RICK verhuist in de loop van 2018 naar Hoogh Weert aan de Wilhelminasingel en wordt dan de directe buurman van De Huiskamer. Tussen Rick en De Huiskamer lopen inmiddels al gesprekken over het delen van de huisvesting en het over en weer gebruikmaken van elkaars accommodaties en over mogelijkheden tot samenwerking en het gezamenlijk opzetten van activiteiten en evenementen.

Stichting Bospop tekent jaarlijks voor de organisatie van het bekende Bospop Festival in Weert en Stichting Diep Events verzorgt met toenemend succes de organisatie van intieme house en techno festivals zoals “Diep met Willy” tijdens Koningsnacht in Weert en “Diep aan de Waterkant” iedere zomer aan de oever van de Ijzeren Man in Weert.
Stichting Diep Events is bovendien de eerste instelling in Noord- en Midden-Limburg die subsidie van de provincie Limburg is toegezegd in de opmaat naar een provinciale cultuurplanstatus. Diep kan met deze provinciale gelden haar organisatie en evenementen verder professionaliseren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *