Gemeente Kinrooi uitgeroepen tot meest visvriendelijke gemeente van Vlaanderen (video)

De gemeente Kinrooi is zaterdag 25 november uitgeroepen tot ‘Meest Visvriendelijke Gemeente’ van Vlaanderen. Dit gebeurde op de tweejaarlijkse beurs van de Hengelexpo in Kortrijk. De uitreiking werd georganiseerd door de beroepsfederatie BFHB vzw en Sportvisserij Vlaanderen vzw.

Kinrooi was voor de prijs genomineerd samen met Zedelgem en het cluster Vlaamse Ardennen. “De keus is op ons gevallen omdat we volgens het juryrapport voldoen aan alle zeven gestelde eisen”, zo vertelt Johan Telen, voorzitter van De Maasvissers uit Geistingen die de visplassen in samenwerking met de gemeente onderhouden. “We hebben een sterk jeugdbeleid, een goede communicatie met de gemeente en zijn goed verankerd”, zo vervolgt een bijzonder tevreden Telen.

“Het is dankzij al die vissers die onze gemeente op deze manier ook enorm positief op de kaart zetten”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Na de uitreiking werd al met een delegatie van Sportvisserij Vlaanderen gesproken om een komend Wereldkampioenschap in de gemeente te organiseren. “Dat kunnen we met onze 160 plaatsen prima organiseren”, vertelt voorzitter Johan Telen van de Maasvissers. “We zullen die kans ten volle aangaan”, zo vult burgemeester Jo Brouns aan.

Het bord dat bij de prijs hoort, zal zichtbaar worden opgehangen aan het gebied binnen de gemeente Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *