Hoger Op Molenbeersel wint carnavals-match tegen Rotem

Op zondagmiddag 26 november was E. Rotem te gast op het veld van Hoger Op Molenbeersel (HOM). De aftrap werd gegeven door kapper Roger Van Eygen en KV De Gaaplepels, die elk jaar bij het begin van het carnavalsseizoen een bezoek brengen aan ‘Bij Truyen’. Tegenstander Rotem, dat na het huidige seizoen noodgedwongen ophoudt te bestaan, is een vlot scorende ploeg en dus zeker niet te onderschatten.

Maar Molenbeersel doet op het vlak van gemaakte doelpunten nog beter dan Rotem, en dat wou het graag meteen in de verf zetten. Na vijf minuten zet Laurens Broekx met een doorsteekpass Tom Ramaekers voor doel, die gehinderd door een verdediger naast besluit. Rotem laat het initiatief aan Molenbeersel en de volgende mogelijkheid komt er na een goede combinatie op links. Jorn Denier stuurt Sander Truijen in de diepte, die de bal in de baklijn gooit maar niemand vindt. Halverwege de eerste helft nemen de kansen voor HOM toe. Wim Stevens bereikt door het centrum Broekx, wiens schot naast zeilt. Enkele minuten later staat Denier weer aan het kanon. Zijn gekraakt schot belandt nog bij Mitchel Ramaekers, die te verrast is om af te werken. Vlak voor rust speelt broer Robin Ramaekers Jorn Denier aan, die zich langs zijn belager wurmt maar in de zone van de waarheid de kruising treft. De daaropvolgende kopbal van Tom Ramaekers gaat net naast.

Bij de rust staat de brilscore dus nog op het bord, al maakte HOM op basis van de kansen wel aanspraak op de voorsprong. Aan de overkant beleeft keeper Bart Pouls een rustige middag.

De tweede helft begint met doelgevaar van Jorn ‘Teel’ Denier. Hij lepelt de bal bijna in de winkelhaak, maar de bezoekende doelman kan er nog een stokje voor steken. Rotem moet wijken en ziet Molenbeersel tussen minuut 52 en 60 afstand nemen. Eerst kwelt Denier de keeper andermaal met een lastig schot, dat hij moet lossen en wordt binnengewerkt door topschutter Laurens Broekx: 1-0.

Vier minuten later is het 2-0. Sander Truijen kopt zich voorbij zijn tegenstander en vindt uitblinker Jorn Denier in de 16, die controleert en in de loop binnenschuift. En op het uur staat het al 3-0, als Tom Ramaekers Broekx vindt in de kleine baklijn, die de bezoekende keeper fusilleert. HOM heeft dan de smaak te pakken. Ruben Gos zet zich door op zijn rechterflank, maar pegelt net over. De ingevallen Marco Siborgs zet daarna een driehoek op met Truijen en Broekx, die het houdt op twee treffers die middag.

In de slotfase krijgt HOM nog heel wat kansen op de 4-0, en de wederoptredende Jasper Javornik wordt vervangen door Sander Janssen. Ten slotte kan Rotem aan de overkant toch nog de eer redden: 3-1 is de eindstand.

Hoger Op Molenbeersel trakteert de Gaaplepels dus op een welverdiende zege. Op zondag 3 december speelt het 1ste elftal in Ellikom.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *