Internationale taskforce voor treinverbinding Hamont-Weert

Station HamontEen internationale taskforce die wordt opgericht, zal gaan pleiten voor betere en snellere treinverbindingen in de grensregio’s, waaronder de spoorlijn Weert-Hamont-Antwerpen. Dit is in het Provinciehuis van Maastricht bekend gemaakt.

Gedeputeerde Hubert Mackus, verantwoordelijk voor openbaar vervoer, laat in een reactie weten blij te zijn met het besluit. “Goed openbaar vervoer in de grensregio’s is van groot economisch belang. Goed voor het toerisme, goed voor de arbeidsmobiliteit en goed voor de consument. We proberen met het project Eurekarail verschillende spoorlijnen nieuw leven in te blazen of te verbeteren. Het besluit van het Benelux-parlement is een mooie steun in de rug.”

Het Benelux-parlement vergaderde voor het eerst sinds de oprichting in 1955 in Maastricht. Dat was niet toevallig. Belangrijkste agendapunt was het verder aanjagen van grensoverschrijdend treinverkeer, één van de beleidsterreinen van het parlement. “Waar kun je daarover beter praten dan in Maastricht”, aldus gouverneur Theo Bovens in zijn welkomstwoord aan de parlementsleden. “In het hart van de Benelux, voorloper van de Europese Unie. Precies 25 jaar geleden is in deze Statenzaal het Verdrag van Maastricht getekend. Het debat over Europa is nooit klaar. Grensoverschrijdende verbindingen zijn essentieel.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *