Sfeervolle kerstmarkt in Thorn

Het witte stadje Thorn is ook dit jaar weer decor voor een romantische kerstsfeer. Op zondag 17 december zal van 11.00 uur tot 17.00 uur de traditionele Kerstmarkt plaats vinden, in de sfeervol aangeklede historische kern van het witte stadje en op Kasteelhoeve De Grote Hegge.

De meer dan 70 standhouders bieden de bezoeker een uitgebreid en zeer gevarieerd assortiment.
Valkeniers van Birds@work zijn aanwezig met verschillende roofvogels om demonstraties en uitleg te geven. De demonstraties vinden plaats om 13.00 uur en 15.00 uur, op locatie De Grote Hegge.

Een grote schare vrijwilligers van de Koninklijke Harmonie van Thorn zorgt voor versgebakken wafels en overheerlijke oliebollen. Dit jaar zal een bourgondisch bakhuys ( sjansoven, deze oven wordt gestookt met takkenbossen -sjansen-) aanwezig zijn, waarin op authentieke wijze brood en vlaai wordt gebakken.

De kerstmarktbezoeker kan van 13.00 tot 17.00 uur vrij binnenlopen in de prachtige Abdijkerk van Thorn en genieten van een gevarieerde reeks ensembles onder de titel “Abdijconcertino’s”. Deze miniconcerten zijn al enkele jaren een vast en zeer succesvol onderdeel van de Kerstmarkt in Thorn. Eén van de hoogtepunten dit jaar is het solo optreden van de 17 jarige hoornist Camiel Lemmens. Hij heeft al op diverse podia mogen schitteren en is afgelopen jaar winnaar geworden van de Finale Jonge Solisten.

De entree is € 3,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis).

Er is voldoende parkeergelegenheid en tussen De Grote Hegge en de historische kern pendelt gratis een paardentram.

Kijk voor meer informatie op www.kerstmarktthorn.nl.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *