Groutouders mee naar de les in BS Icarus

Onlangs mochten leerlingen van Basisschool Icarus in Kessenich hun grootouders meenemen naar de klas! Voor oma en opa was dit een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de klas van hun oogappel(s).

In de ochtend werden de grootouders verwacht op de speelplaats om daarna samen met de (klein)kinderen een les mee te volgen bij de juf of de meester. Een initiatief dat op veel steun kon rekenen. Al snel werd de gemiddelde leeftijd op de speelplaats serieus opgetrokken en speelden de kinderen met de talrijk aanwezige grootouders. Na het belsignaal begeleidden de leerlingen de grootouders mee naar de klassen waar ze werden opgewacht door de juf of de meester. Deze laatstgenoemden hadden een les voorzien en toonden hoe ze met behulp van de moderne technologie de leerstof aan de leerlingen overbrengen. Een groot contrast met vroeger, zo bleek. Enkele moedige grootouders waagden zich dan ook aan het digibord dat niet meer weg te denken is uit de klassen van tegenwoordig.

Na de les werden de grootouders in de refter verwacht voor een heerlijk stuk taart en een deugddoende koffie. De leerlingen verkochten fier hun zelfgemaakte lekkernijen en zongen samen het schoollied om de grootouders te bedanken en uit te wuiven. Het werd een schooldag die iedereen zich nog lang zal herinneren.

Foto: Brecht Ceyssens

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.