Kinrooise tieners Anse en Diethe in TV-uitzending Generatie K XL

Op woensdag 13 september werd Kristel Verbeke, ex-K3 zangeres, gespot in Kinrooi. Over haar reden van aanwezigheid werd toen niet veel prijsgegeven. Inmiddels is het duidelijk waarom Kristel, met in haar zog een cameraploeg, neerstreek in het centrum van Kinrooi.

Kristel Verbeke presenteert het programma Generatie K op de VRT-jongerenzender Ketnet. In deze uitzendingen zet de voormalige zangeres jongeren aan het denken over zichzelf, over de maatschappij en over rechtvaardigheid. Naast de bestaande rubrieken zet Generatie K XL in het weekend kinderrechten extra in de verf met enkele straffe reportages. Thema’s als armoede, jonge mantelzorgers, gescheiden ouders en verdriet om een geliefde komen dan aan bod. Het programma wordt in nauw overleg gemaakt met het Kinderrechtencommissariaat en kinderpsychiater Peter Adriaenssens.

Zo kwam de productieploeg van dit succesvolle jongerenprogramma terecht bij Anse en Diethe Dirkx uit Kinrooi. Het gezin Dirkx werd begin dit jaar getroffen door het pijnlijke verlies van hun zoon Daan. ‘Super Daan’ liet, na een moedige en dappere de strijd tegen een hersentumor, het leven op 11-jarige leeftijd. Een zware klap voor de familie van Daan, maar in het bijzonder voor de drielingzussen Anse en Diethe.

Over hun verdriet, hun gevoelens en de oneerlijke strijd die Daan maanden lang voerde tegen deze ongeneeslijke ziekte, vertellen de twee tieners honderduit tegenover Kristel. In een, bij momenten, pakkend gesprek geven Anse en Diethe een openhartige inkijk op de impact van het verlies van hun geliefde broer in hun dagelijks leven.

Deze uitzending van Generatie K XL is te bekijken op Ketnet op zondag 5 november van 9.55 tot 10.20 uur of op het digitaal platform VRT.NU.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.