Mès in het plat Boggetjer

De Boggeter papbugels hebben hun carnavalsseizoen geopend volgens hun jaarlijkse traditie met de voorstelling van het prinsenpaar en een dialectmis.

Nadat de Boggeter Papbugels op 10 november hun kersvers prinsenpaar Mathijs 1 en Melanie 1 voorstelden in het parochiehuis, hielden ze zich eraan om het carnavalsjaar in te wijden met hun jaarlijkse dialectmis; Alle teksten en liederen in het Bocholter dialect.

Ook dit jaar stond EH Gerard Vincken weer klaar om het carnavalsseizoen plechtig in te wijden in een goed gevulde kerk. “Carnaval zit de Boggetenaren in het bloed”, opende pastoor Gerard, die zelf niet om een grapje verlegen zit “geneet ervan zoë lang es het kan” De Boggeter Papbugels zorgen elk jaar zelf voor een eigen, bijzonder koor met als dirigent de prins van het voorgaande seizoen, en een speciale begeleiding van het koor, zaate hermenie “Boggetse Kook” in de kerk.

Een kort maar krachtig seizoen werd goed ingezet onder het motto: “Mèt Karnaval gheit ’t kraake, dèt konste allein mer in Bogget mètmaake…”

Foto: Frank Savelkoul

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *