Onderzoek naar onderaardse gangen in Maaseik (video)

Het klinkt als een spannend verhaal. Ten tijde van de Bokkenrijders zou er op de Markt in Maaseik een onderaards gangenstelsel hebben bestaan. Nu, bijna 250 jaar later, rest enkel de mythe, maar het verhaal wordt nu verder onderzocht. Filmmaker Rocky Grispen wil een documentaire over deze gebeurtenis maken.

“De Bokkenrijders hebben me altijd geïntrigeerd evenals de geschiedenis van Maaseik. Naar het schijnt heeft op de plaats van de huidige Markt in Maaseik vele jaren geleden een ondergronds gangenstelsel gelegen. Dat zou naderhand dicht gemaakt zijn door in alle kelders van de woningen een muur te metselen”, zo vertelt filmmaker Rocky Grispen.

Grispen is bezig met een studie naar dit verhaal. Vroeger heeft Pater Sangers hier ook al eens onderzoek naar verricht, maar die concludeerde dat hij het niet exact kon achterhalen. Omdat we nu vele jaren later zijn en er moderne technieken zijn, denk ik dat het oppakken van deze mythe een reële kans van slagen heeft”, aldus Rocky Grispen.

Hij is op zoek naar personen die hem zouden kunnen helpen aan informatie. “Graag kom ik in contact met mensen zodat ik de studie die ik momenteel doe naar dit verhaal, verder kan staven”, zo besluit de filmmaker.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *