Trots, goed doel, parkeren en meer…, de Halve van Ell 2017

Ell staat op zondag 26 november 2017 weer in het teken van de Halve van Ell. LG De Grenslaupers organiseert dit hardloopevenement dan voor de 29e keer in 30 jaar! Eerst in Swartbroek, maar al sinds jaar en dag in Ell. In 2018 volgt editie 30!

Basis van dit evenement zijn de vrijwilligers. Mensen die hun vrije tijd beschikbaar stellen om hardlopers de kans te geven in een wedstrijd elkaars snelheid en kracht te meten. Daar zijn De Grenslaupers trots op! Het zijn namelijk niet alleen leden van de vereniging, maar ook “Vrienden van…”, kennissen, mensen van andere verenigingen. Allemaal mensen die het hart op de juiste plek hebben zitten als het om organiseren gaat.

Dit jaar is er ook weer ruimte voor een goed doel. Vóoraf en tijdens de wedstrijd kan er gedoneerd worden voor United for Puerto Rico. Een groep hardlopers en hun sympathisanten loopt namelijk gesponsord een heleboel kilometers in Ell. Het daardoor beschikbare geld wordt gedoneerd aan de mensen in Puerto Rico die getroffen zijn door de storm die daar enkele weken geleden overheen raasde en alles kapot maakte.

Verder zijn er deelnemers die uitkomen voor de stichting Running Blind en de vereniging voor Doof-Blinden.

Probleem dreigde dit jaar het parkeren te worden. Van de gebruikelijke plekken mocht geen gebruik meer gemaakt worden. Alternatief is nu een 4 ha groot weiland aan de Kelper-zijde van de Ellerbrug. Daar is ruimte genoeg om de auto’s van alle deelnemers te parkeren. Zo is er minder overlast voor de bewoners van Ell.

Dan de Halve zelf. 21097,5 m over 2 ronden door Ell, Swartbroek, Tungelroy. Daarnaast 12½ km (1 ronde) en een korte ronde van 7,3 km van Ell via Swartbroek terug naar Ell. Voor de jeugd t/m 12 jaar is een rondje van 1 km uitgezet.

Voorinschrijven kan online tot en met 22 november 2017 (23.59 uur). Na-inschrijving op de dag zelf is mogelijk tot 20 minuten vóór de start.
Start 1 km om 10.40 uur, de andere afstanden om 10.30 uur.

Teams van minimaal 11 deelnemers kunnen ook inschrijven t/m 22 november aanstaande. Hoe groter het team hoe meer mensen van het team gratis deel kunnen nemen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.