Vrijwilligers onderhouden kerkhof van Geistingen

Het is inmiddels algemeen geweten dat het verbod op pesticiden het niet makkelijker maakt voor de gemeentelijke diensten om het openbaar domein overal even goed te onderhouden. Dergelijke werken zijn arbeidsintensiever waardoor er hier en daar al eens wat meer onkruid verschijnt. Dat was ook het geval op het kerkhof in Geistingen, iets wat Mia Rutten moest vaststellen toen een 92-jarige uit Leuven langskwam om het graf van zijn pa nog eens te bezoeken. Meteen erna ontstond een burgerinitiatief waarbij een tiental inwoners van Geistingen samen de handen uit de mouwen staken om het kerkhof netjes te houden.

Voor Allerheiligen zorgden zij ervoor dat het er weer piekfijn bij lag. Tijdens de winter is er minder werk maar deze zomer proberen de vrijwilligers opnieuw maandelijks actief te zijn om het onkruid te wieden en het kerkhof netjes te houden. Het gemeentebestuur dankte hen hiervoor met een stukje taart in het gemeentehuis.

De vrijwilligers, Gerard Vandevenne, Gerard Michiels, Jan Rutten, Rina Pouls, René Deckers, René Rutten, Pierre Vanmontfort, Jacqueline Claes, Thieu Wieërs en Mia Rutten gelden als voorbeeld voor burgerinitiatieven, aldus het gemeentebestuur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.