Voorbereidingen voor Van Hornejaar 2018 in volle gang

2018 is in Weert het Van Hornejaar. Dan wordt herdacht dat Philips van Montmorency (Philips van Horne) 450 jaar geleden werd onthoofd op de Markt in Brussel. Philips heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Weert en Nederland. Niet alleen in Weert, maar in meer plaatsen in Europa wordt deze gebeurtenis herdacht.
Donderdag 30 november werden een aantal zaken rond het Van Hornejaar bekend gemaakt. Zo is nu duidelijk voor welke evenementen in 2018 subsidie wordt verstrekt in het kader van de Tenderregeling Van Hornejaar. Ook is het logo gepresenteerd dat Weert vanaf nu koppelt aan Van Horne.

Daarnaast zijn de ontwerpen voor de banieren aan de Stadsbrug gepresenteerd. Ook komt er een speciale uitgave van Weert Magazine, helemaal gewijd aan het Van Hornejaar.
Verder waren er nog enkele verrassingen tijdens de presentatie in de raadzaal van het Weerter stadhuis. Zo was de graaf zelf (met zijn hoofd onder de arm) aanwezig. Hij kreeg van wethouder Paul Sterk het door de wethouder geschreven sonnet ‘Het hart van Horne’ aangeboden. Dat krijgt nu een vaste plaats in de Philips van Hornekamer in het Weerter stadhuis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *