Daltonschool Gruitrode gaat voor 'zero afval'

Tijdens de actiedag ‘Zero-afval’ werden de grootouders van de kleuters van de Daltonschool in Gruitrode uitgenodigd om dit thema samen te beleven.

’s Middags konden de grootouders genieten van een lekker middagmaal opgediend door de leerlingen van de derde graad. Namiddag was er een bewegingsspel met allerlei afvalmateriaal. Grootouders en kleuters experimenteerden en genoten van elkaar. Tijdens de klasbezoeken konden de grootouders zien wat de kleuters leerden over afval, recycleren en zorgen voor een propere omgeving. De kleuters sloten de namiddag af met een leuke dans. Als herinnering kregen de oma’s en opa’s nog een leuk aandenken mee gemaakt met afvalmateriaal.

De leerlingen van de lagere school werkten in samenwerking met de MOS-raad ook acties uit om bewust te leren omgaan met afval.

De verzameldozen werden aantrekkelijk gemaakt om beter te sorteren. Affiches voor de verzamelplaats werden ontworpen om deze plaats goed zichtbaar te maken en in de kijker te plaatsen. Oude kussens werden in een nieuw kleedje gestoken door zelf nieuwe overtrekken te naaien met afgedankte stoffen. Zo is de leeshoek in de overdekte speelplaats weer knus. Een infofiche voor de ouders werd ook meegegeven om ook thuis te zorgen voor ‘Zero-afval’.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *