Glasvezel Midden-Limburg alleen bij voldoende aanmeldingen

Kabel glasvezelHet buitengebied van Weert, Nederweert, Leudal, Peel en Maas en Maasgouw kan alleen een glasvezelnetwerk krijgen wanneer er voldoende animo voor is. Als 50% van de circa 8.300 adressen in het gebied mee wil doen, zal CIF, het Communicatie Infrastructuur Fonds, het netwerk aanleggen. Eind 2018 zullen dan de eerste glasvezelaansluitingen gerealiseerd worden. Dat werd duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst in Heythuysen. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied is een investering van 30 miljoen euro gemoeid. Mensen die op het netwerk aansluiten, betalen per aansluiting, een bijdrage van naar verwachting 10 tot 15 euro per maand. Daar komen de kosten van een internetaansluiting en voor de ontvangst van TV nog bij.

De LLTB heeft zich de afgelopen tijd hardgemaakt voor aanleg van snel internet in het buitengebied. “Het resultaat is dat er nu een plan ligt en daar ben ik blij mee”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. “Maar het kan alleen doorgaan, als er voldoende aanmeldingen zijn. Dit is voor de bewoners van het gebied dan ook een uitgelezen kans zich aan te melden om zo toegang te krijgen tot snel internet. Het lukt alleen met inzet van en samenwerking door inwoners en bedrijven. De onlangs opgerichte Regio Midden van de LLTB zal binnenkort met CIF weer een informatieavond organiseren.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *