Eerste grensoverschrijdende woonmonitor beide Limburgen

In de afgelopen week gepresenteerde nieuwe Grensoverschrijdende Woonmonitor wordt informatie over de beide Limburgse woningmarkten gedeeld. In de monitor worden vragen beantwoord als: is het aantal Nederlanders dat zich in Belgische gemeenten vestigt de laatste jaren af- of toegenomen en hebben ze zich permanent gevestigd of zijn ze terug naar Nederland gemigreerd? Groeit het aantal huishoudens minder snel of neemt zelfs af en welke weerslag heeft dit op de woningvraag? En gebeurt dit in de gehele grensregio op dezelfde manier?
Deze en meer vragen waren onder andere de aanleiding voor het starten van het project ‘Grensoverschrijdende woonmonitor Belgisch en Nederlands Limburg’. Gedeputeerde Daan Prevoo en zijn Belgische collega’s Frank Smeets en Inge Moors sloten begin 2017 hiervoor een samenwerkingsovereenkomst af tussen beide provincies. De eerste resultaten van deze woonmonitor werden op 29 november toegelicht aan burgemeesters, wethouders en ambtenaren van de betrokken grensgemeenten. “Op de eerste plaats weten we door het bij elkaar brengen van kennis van de woningmarkt in deze gemeenten gewoonweg meer over elkaar. Dit is een hele belangrijke eerste stap, die nu gezet is. We praten dan ook vanaf nu hopelijk niet meer alleen over elkaar, maar vooral met elkaar”, aldus gedeputeerde Daan Prevoo (Nederlands-Limburg). Hij daagt de betrokken gemeenten dan ook uit om de contacten die nu gelegd worden, in de toekomst te gebruiken en te verstevigen aan beide zijden van de landsgrens.

Alle cijfers en het digitale rapport van de grensoverschrijdende woonmonitor zijn online terug te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *