Gin met Tasty Yacon (video)

Peter Cremers en Erik Vanhove lanceerden quasi voor de grap het idee om een gin met het nieuwe Kinrooise knolgewas, Yacon te maken. Dat het aansloeg, hadden beide heren niet verwacht.

“Eigenlijk kwam het op een avond als een geintje”, zo vertelt Erik Vanhove die het idee lanceerde en samen met Peter Cremers vele weken proefjes deed om uiteindelijk tot het resultaat van yacon-gin te komen.

Yacon, de nieuwe groente die in de gemeente Kinrooi wordt geteeld is een knolgewas dat oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt. Het is familie van de aardpeer, de schorseneer en de zonnebloem en wordt geteeld zonder tussenkomst van gewasbeschermingsmiddelen.

Naast gerechten om te eten, is men er nu dus in geslaagd een vloeibaar drankje ermee te maken. “Je hebt best veel yacons nodig om enkele liters te maken. We zitten zo goed als door onze voorraad heen, dus moeten weer snel aan de bak voor de feestdagen”, aldus de heren.

De gin is verkrijgbaar bij diverse gelegenheden in de regio.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *