Jong redt oud kan succesvol werken (video)

De provincie Limburg wil jongeren inschakelen om ambassadeur te worden van erfgoed, van het kapelletje om de hoek bijvoorbeeld, het kerkhof bij de school of de molen in de weide. Ze vraagt leerkrachten, jeugdverenigingen en heemkundige kringen om projecten te bedenken voor “Jong redt oud”. Diverse organisaties in de regio zijn er al mee bezig.

In Molenbeersel heeft de geschied- en Heemkundige Kring Kinrooi een heel programma voor jongeren. “Maar ook voor oudere kinderen hebben we een programma, waarbij we de insteek hebben dat mensen zich kunnen binden aan onze organisatie”, aldus voorzitter Rik Vankevelaer.

De vzw Molenzorg in Molenbeersel was afgelopen periode de kweekvijver voor een project met jongeren. “Hierbij liepen de aanmeldingen zo goed dat we er op bepaald moment de rem op hebben moeten zetten”, zo vertelt René Weerens.

De provincie wil jongeren warm maken voor erfenissen uit het verleden.

Deelnemers krijgen voor het project ook hulp van het provinciebestuur. Eerder waren er al proefprojecten en het verloop daarvan is gebundeld in een gids en op een website. Maar wie wil kan ook een beroep doen op partners als Monumentenwacht, Agentschap Onroerend Erfgoed, Molenzorg, … Maar vooral belangrijk, wie meedoet krijgt ook financiële steun van de provincie om projecten verder uit te werken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *