Fietspaden langs N747 Hechtel-Eksel – Overpelt – Peer – Bocholt

Fietspad fietsHet traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor Kaulille is dit de Steenweg op Kleine Brogel van aan de grens met Peer tot aan het kruispunt met de Zavelstraat (Kolis). Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht.

De effectieve start van de werken is zeker nog niet voor morgen: het zal nog een hele tijd duren vooraleer de eerste schop de grond in gaat. Over een afstand van 6,5 kilometer liggen immers 213 percelen waarvan een stukje moet worden overgekocht door het Vlaams Gewest.

Om ruimte voor fietspaden te creëren is een verbreding van het openbaar domein langs de gewestweg nodig. Het Stadsbestuur van Peer, dat in dit dossier als opdrachtgevend bestuur optreedt, kreeg van het Vlaams gewest de opdracht de gesprekken aan te knopen met de aangrenzende eigenaars in de vier gemeenten. Van niet minder dan 213 percelen in Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer en Bocholt moet immers een strook overkocht worden. Het gaat grotendeels om bos- en landbouwzone, en een aantal stukjes voortuin. Er wijken geen woningen voor de fietspaden.

Voor elk betrokken perceel wordt een gedetailleerd dossier opgemaakt. Door de grote omvang van het project zullen niet alle eigenaars gelijktijdig een uitnodiging voor een afspraak kunnen ontvangen. De gesprekken zullen de komende maanden in verschillende fases worden opgestart.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *