Maandag protest in Den Haag tegen A2-files

a2-snelweg-auto

Om samen een statement te maken richting politiek Den Haag gaan de Platform A2 gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck, Valkenwaard en Heeze-Leende samen met enkele ondernemersclubs op 11 december naar Den Haag om een petitie aan te bieden.

Het Platform A2 zal, samen met de ondernemersorganisaties LWV, MKB, VNO-NCW, EVO-fenedex, Keyport en Ondernemend Limburg, een petitie aanbieden aan de voorzitter en leden van de vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer.

De gemeenten en ondernemersorganisaties willen dat de problemen op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven sneller worden aangepakt. Hier staan bijna dagelijks ’s morgens en ’s avonds lange files. Ook raken de kernen van de dorpen langs de A2 steeds vaker verstopt door het vele sluipverkeer.

Eerder besloot het kabinet, na onderzoek, dat het fileleed op de A2 wel meeviel en dat er elders plekken waren die eerder voor rigoureuze maatregelen zoals verbreding in aanmerking kwamen. Daar zijn de belanghebbenden in de A2-gemeenten het niet mee eens.

Uit het MIRT-onderzoek (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) blijkt volgens de A2-gemeenten dat aanleg van spitsstroken tussen Weert en de afslag Valkenswaard al veel leed kan voorkomen. Het realiseren van spitsstroken zou volgens het onderzoek 80 miljoen euro kosten en dat zouden de gemeenten dan ook graag zien gebeuren.

Er wordt al jaren gestreden voor een oplossing voor de dagelijkse file-ellende op de A2. Het verkeer tussen Weert en Eindhoven loopt tijdens de ochtend- en avondspits steeds vaker vast. Niet alleen forenzen, maar ook het vrachtverkeer, staat daardoor wekelijks urenlang stil.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *