Sfeervolle Lichtjestocht door Neeritter

Op zaterdag 9 december vond er in Neeritter een sfeervolle Lichtjestocht plaats. Het gezelschap vertrok vanaf de school. Om iedereen te laten horen dat we eraan kwamen liepen drie trommelaars voorop. De route was met lichtjes versierd en zo liepen de deelnemers naar de kerk.

In de kerk werd iedereen namens Itter Laeftj welkom geheten en De Jefkes uit Kessenich speelden mooie kerstliedjes.

Daarna konden de aanwezigen luisteren naar een kerstverhaal over een oude man die een wens mocht doen. De kinderen hadden allemaal een wens meegenomen om in de boom op het Krekelbergplein te hangen. Fer van den Heuvel had een mooie wens. Hij mag alleen maar glutenvrij eten en hij zou graag eens willen dat de kinderen van zijn klas ook eens glutenvrij eten proeven. Itter Laeftj heeft aan Fer beloofd dat ze na de kerstvakantie op school glutenvrije wafels komen bakken voor de héle school.

Max van Hoof zou heel graag eens een ritje met de klas in een brandweerauto maken. Wat een verrassing toen er échte brandweermannen de kerk binnen kwamen en er buiten een brandweerauto bij de boom stond. Na de kerstvakantie zal de brandweer naar school komen en Max en de héle school meenemen voor een ritje. Niet allemaal tegelijkertijd natuurlijk!

Na deze verrassing ging iedereen naar de boom. De Jefkes speelden opnieuw een aantal kerstliedjes en de kinderen hingen hun wensen in de boom. Er waren hele mooie wensen bij. Itter Laeftj had gezorgd voor warme chocomel en ranja. Er waren heerlijke wafels gebakken door Lies Greijn, May van den Heuvel en Cindy Kasius. Er waren natuurlijk ook een paar glutenvrije wafels bij.

Foto’s: Ad Sniekers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *