Oud ziekenhuis wordt ‘Kultuur Kliniek’

Het voormalige ziekenhuis in Maaseik zal deels omgevormd worden tot een creatief centrum. “We maken er een Kultuur Kliniek van”, zo reageert Caroline Staessens van leegstandbeheerorganisatie Prevenda.

Er wordt gezocht naar een nieuwe, tijdelijke invulling van de oude ziekenhuissite. Het stadsbestuur van Maaseik heeft de leegstandsorganisatie opdracht gegeven om er tijdelijke inhoud aan te geven. Ruimten kunnen voor 250 euro per maand gehuurd worden.

Prevenda mikt vooral op creatieve, jonge starters en kunstenaars. “Creativiteit, lef en kruisbestuiving zijn voor ons belangrijke criteria. Omdat het een groot gebouw is, hebben we als eerste zorg de precaire plekken bezetten. Op die manier wordt ongewild kraken vermeden”, zegt Caroline Staessens van Prevenda bij Het Laatste Nieuws.

Creatievelingen die interesse hebben kunnen zich melden bij Prevenda.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *