Man gearresteerd na dollemansrit die begon in Bocholt

Politie CarmaIn Houthalen-Helchteren heeft de politie CARMA een twintiger uit Meeuwen-Gruitrode gearresteerd na een achtervolging van ca. 40km die in Bocholt was begonnen. Vanuit een tankstation op de Kaulillerweg had de politie een oproep gekregen waarin men zegde zich zorgen te maken over een erg dronken man die met de wagen aan het tankstation was toegekomen. Wanneer Politie CARMA ter plaatse kwam, reed de bestuurder van de BMW Coupé net weg over de Kaulillerweg in de richting van Bocholt-centrum. De patrouille besloot daarop de man een tijdje te volgen om zijn rijgedrag te observeren.

Toen de bestuurder de patrouille opmerkte ging hij sneller rijden, waarop de politie de zwaailichten activeerde. Daarop ontstond een achtervolging waarbij de vluchtende bestuurder langs rechts over het trottoir een tiental voertuigen inhaalde. Een tweede ploeg werd opgeroepen om de bestuurder te blokkeren aan de rotonde met de Dorpsstraat, maar ook daar negeerde de bestuurder het politiebevel en reed hij tegen de rijrichting de rotonde op richting Dorpsstraat, waarbij hij rakelings langs een van de inspecteurs reed.

De achtervolging werd verdergezet via de Hamonterweg in de richting van Bree. De politie ondernam talloze pogingen om de man in te halen langs links, maar telkens maakte de bestuurder een gevaarlijk manoeuvre naar links, waardoor de politie in de remmen moest gaan en maar nipt een aanrijding kon vermijden. De man reed verder in de richting van Meeuwen- centrum en haalde voortdurend snelheden tot 150 km/u. Hij negeerde ook twee keer een rood licht. Op de Kazernelaan in de richting van het centrum van Helchteren was een wegversperring opgesteld, maar de bestuurder ontsnapte aan hoge snelheid via de Europarklaan. Een andere patrouille trachtte hem aan deze weg de pas af te snijden, maar dat lukte niet. Vlak voor het kruispunt Europarklaan/ Herebaan-Oost was een politiewagen dwars over de Europarklaan gezet om de wagen tot stilstand te brengen. Maar de bestuurder reed zonder aarzelen recht op een van de inspecteurs af, om zo via de linkerzijde de versperring te omzeilen. Deze inspecteur probeerde op dat moment stopsticks uit te werpen en had niet meer de kans om zich tijdig in veiligheid te brengen. Zijn collega vuurt een waarschuwingsschot af in de lucht en hierop week de bestuurder nog net op tijd uit.

Uiteindelijk reed de vluchtende chauffeur aan de Plas in Kelchterhoef via een parking een doodlopende straat in. Na een dollemansrit van zo’n 40 km kwam zijn BMW vast te zitten in de zompige grond. De man vluchtte te voet weg in een bos maar werd ingehaald door enkele inspecteurs die hem in de boeien konden slaan. Hij had een wonde aan het hoofd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis, waarna hij werd opgesloten in een cel.

De man is een 24-jarige uit Meeuwen-Gruitrode, bij de politie gekend voor onder meer vernielingen, zware diefstal, slagen en verwondingen. In het kader van de achtervolging wordt hij nu verdacht van gewapende weerspannigheid en een twintigtal verkeersinbreuken. Zijn rijbewijs werd alvast voor 15 dagen ingetrokken. Een speeksel- en ademtest bleken negatief te zijn. De BMW is gerechtelijk getakeld. De man is verhoord en zal door het Parket Limburg berecht worden via toepassing van de snelrechtprocedure.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *