Geen verkiezing 'Maaseikenaar van het Jaar' meer

Er komt geen vervolg van de verkiezing ‘Maaseikenaar van het Jaar’. “Deze verkiezing was een unieke onderscheiding van, voor en door de inwoners van Maaseik. Bedoeld als blijk van waardering voor klein en groot, oud of jong en voor zij die zich inzetten of iets betekend hebben voor onze samenleving. Omdat de Cultuurprijs dit jaar is ingevoerd door de Stad Maaseik zie ik af van een vervolg van de Maaseikenaar van het Jaar-verkiezing”, zo reageert initiator Peter De Bruyn.

Ruim 2 500 Maaseikenaren namen deel aan de online verkiezing en gaven een pluim aan Harry Everts (carrièreprijs 2015), Tony van Wijck (carrièreprijs 2016) en Gertie Berghmans (actualiteitsprijs 2016) met als hoogtepunt de Avond van de Maaseikenaar.

“In 2017 zag de Cultuurprijs van de stad Maaseik het levenslicht. Ofschoon de verkiezing van Maaseikenaar van het jaar ruimer gaat dan de cultuurprijzen, is de kans op overlapping – en daarmee de nodige ruis – bijzonder groot. 7 van de 10 genomineerden uit 2016 komen – in theorie – in aanmerking voor deze cultuurprijs”, aldus Peter De Bruyn. “Dit is een reden voor mij, als coördinator van de Maaseikenaar van het Jaar, om af te zien van de voortzetting van deze eindejaarswedstrijd en andere initiatieven maximaal kansen te bieden”, zo besluit de organisator.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *