Kerstzingen in Maaseik

kerst‘Nu zijt wellekome’, ‘Maria die zoude naar Bethlehem’ gaan en ‘Hoe leit dit kindeken’, zijn er slechts enkele van. Met dit initiatief wil het Davidsfonds Maaseik het authentieke kerstgebeuren onder de aandacht brengen. Tweede Kerstdag wordt dit samenzingen georganiseerd in de SInt-Jacobskerk aan de Bosstraat in Maaseik.
Onder leiding van dirigent Theo Klerckx en pianobegeleiding van Walter Goessens beleeft men een onvergetelijke kerstsamenzang in de mooie Rococo-stijl gebouwde Sint-Jacobskerk (Kruisherenkerk), gelegen op de aloude route naar Santiago de Compostela.
Bovendien staat men die avond oog in oog met de beroemde “wassen beelden kerststal” van de zusters Ursulinen.
“U Zijt Wellekome” is een gratis evenement, gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar kiest de organisatievoor KLIM-OP. Deze organisatie is een erkende dagopvang voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking en/of ASS en/of een gedrags- of emotionele stoornis die thuis wonen. Het is een onderdeel van het Multifunctioneel centrum Siemkensheuvel van het Dienstencentrum Ter Engelen.
De aanwezigen ontvangen bovendien – gratis – een brochure met alle teksten én de muziek van de kerstliederen. Na het zanguurtje is er ‘gluhwein’ en warme chocomelk.

De aanvang is 15.00 uur, een uur later is het weer afgelopen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *