Gemeente Cranendonck start met proef sluipverkeer A2

Al jaren ervaren de inwoners van Cranendonck overlast van het sluipverkeer dat komt vanaf de A2. De overlast wordt met het jaar erger. Met name in Maarheeze staat het bijna dagelijks vast door het sluipverkeer. De gemeente is de overlast zat en start na kerstmis met tijdelijke maatregelen om het sluipverkeer tegen te gaan. Op 19 december heeft het college dit besluit definitief gemaakt.

De gemeente gaat van maandag tot en met donderdag tussen 7.00 en 9.00 uur een aantal wegen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. De wegen worden niet afgesloten voor bestemmingsverkeer, dus als men in Maarheeze moet zijn kan men er gewoon door. De afsluitingen zijn op de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Rijksweg, Moonslaan, Ulkedonken en d’Aasdonken.

De pilot duurt drie maanden, tot eind maart. De gemeente wil tijdens deze periode kijken wat de gevolgen zijn van de afsluitingen. Zo zal er geteld worden op een groot aantal wegen om te kijken of het daar drukker wordt. Deze gegevens worden gebruikt voor een gezamenlijk definitief plan dat de gemeente Cranendonck op wil stellen met de omliggende gemeenten, het A2 Platform, provincie Noord-Brabant en provincie Limburg om het sluipverkeer te weren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *