Grensland Actueel Jaaroverzicht 2017 – deel 5

Tussen kerst en oud op nieuw blikt Grensland Actueel terug op het jaar 2017. In de regio is het voorbije jaar heel veel gebeurd. Bij veel zaken waren de reporters van Grensland Actueel aanwezig.

Vandaag blikken we terug naar de maanden september en oktober.

De kerk van Kessenich was toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Jeanine Veugelers, voorzitter van het plaatselijke kerkbestuur gaf uitleg over het mooie kerkgebouw.

Ook opende in september het nieuwe Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik de deuren. Hiermee kwam een einde aan de twee ziekenhuizen in Bree en Maaseik. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera bezocht in het nieuwe ziekenhuis de laatste boreling van het Moederhuis in Bree.

Het zestal dat het OLS in Merkelbeek had gewonnen en daarmee het Oud Limburgs Schuttersfeest naar de gemeente Kinrooi haalt, werd gehuldigd op het Provinciehuis van Hasselt. Gouverneur Theo Bovens van Nederlands-Limburg maakte een mooie vergelijking met de naamgever van de schutterij uit Raam.

In de bibliotheek van Dilsen-Stokkem waren diverse populaire strips verdwenen. Medewerker Jan Steegmans vertelde dat de hele bevolking van de gemeente ingezet was om mee te helpen zoeken.

Back On Stage reikte dit jaar een recordhoogte aan cheques uit. De opbrengst van deze editie ging naar het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth (opvang en begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap en/of karakterstoornis) en naar De Boemerang Bree (kansenbevordering voor zorgkinderen). Voorzitter Jean Voortmans reikte de cheques persoonlijk uit.

En in Molenbeersel werd een informatieavond gehouden rondom de school. Hier zal de eerste fietsstraat van de Gemeente Kinrooi gerealiseerd worden. Burgemeester Jo Brouns gaf uitleg over het project.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *